lørdag den 9. september 2017

Båtnakker og nordlys

Jagten på magien

Nordlyset var der - men nu ikke så meget, som jeg havde håbet.
Fredag aften bød på voldsom nordlys-aktivitet - i hvert fald på papiret.

Varslet lød på nordlys-aktivitet
 helt ned til Tyskland.
Veed 20-tiden tjekkede jeg aurora-service.eu, hvor man kan følge den aktuelle situation på nordlysfronten i Europa. Siden viste noget af den største udbredelse, jeg nogen sinde har set - og det skulle i hvert fald være muligt at se nordlys helt nede i Nordtyskland, Holland, Belgien og så Danmark selvfølgelig. Samtidig var der opklaring i vejret, så da det blev mørkt ved godt 21-tiden drog jeg ned til dæmningen.

Der var da også lidt at se, men helt godt var det nu ikke. Jeg holdt ud til klokken 22.30, hvor jeg kørte en tur op til Ejstrup Strand, men den tur gav heller ikke noget.

Egentlig ville jeg gerne være blevet ved dæmningen, for vejret var dejligt, og det er et godt sted at se nordlys. Men en flok stærkt berusede og kåde gåsejægere i camouflagetøj og pandelamper havde fundet på at holde fredagsbar og overnatte i fugletårnet - og deres råben og skrigen og fumlen rundt med pandelamperne ødelagde aftenfreden. De ankom i høj stemning og hornet i bund som en flok ægte båtnakker - og det er lige nøjagtig, hvad de var: Båtnakker!

Det blev ikke til meget nordlys. Til gengæld fik jeg et sjovt foto af lysene fra et fly, som lagde an til landing i Aalborg Lufthavn, så på trods af båtnakkerne var det egentlig en meget god fredag aften...
SK1221 på indflyvningn til Aalborg.

Ingen kommentarer: