torsdag den 1. juni 2017

Frikadellevin

Hverdagsvine til en fornuftig pris

Paul Koks med dagens bedste flaske.
Mandag var jeg til vinsmagning med vine fra den spanske Felix Solis-koncern. To hvide og fem røde. Hæderlige vine til en fornuftig pris.

Det er ikke nogen fornærmelse, for firmaet, der er verdens ottende største vinproducent, går målrettet efter det brede marked og har ikke ambitioner om at producere topvine i den dyre ende af skalaen.

Export manager Paul Koks fortalte om firmaet, der aftager vin fra  5.000 bønder - og har andre 5.000 beskæftiget i høsten, og som har tapperier rundt om i verden - blandt andet et så eksotisk sted som Elfenbenskysten.

Det var ret så underholdende. Koks har arbejdet med vin hele sit liv, og fortalte blandt andet om, hvordan Felix Solis er i gang med at opbygge en vingård i Chile, selv om han dybest set mener, at Argentina er et bedre vinland. Koks har tidligere arbejdet for argentinske Salentein og er ikke imponeret over de kaotiske forhold i Argentina. Landet er angiveligt på randen af økonomisk kollaps, selv om det en gang havde Sydamerikas stærkeste økonomi - og i følge Koks er det ikke lige stedet at investere i øjeblikket.

Mandagens topscorer var Felix Solis'  Albali Gran Reserva Seleccione Privada fra 2010, der ligner ribssaft, men har en dejlig duft og smag af solbær og kirsebær.

Ingen kommentarer: