fredag den 21. april 2017

Morgen ved Ebeltoft

Sightseeing i den gyldne time

Morgenstemning ved færgehavnen i Ebeltoft.
På trods af det gode selskab og adgang til gode vine på Dansk Supermarkeds kursuscenter i Ebeltoft gik jeg tirsdag aften i seng til fornuftig tid og stod derfor også op onsdag til normal tid ved fem-tiden. Det gav mig lige et par timer til at være turist med kameraet i den gyldne time, hvor solen står op, i et område, som jeg egentlig kender ganske godt.

Familiegravstedet på min mødrene side.
Min mormor og morfar boede i Ebeltoft, og jeg er kommet der meget som barn. Derfor blev det naturligvis også til et besøg på kirkegården i Dråby et par kilometer uden for molboernes hovedstad. hvor mine bedsteforældre på den mødrene side ligger begravet sammen med et par af mine oldeforældre og min onkel og tante.

Pas på svingene ved Dråby...
Dråby er i øvrigt en ganske pitoresk lille landsby, som ligger midt i et fantastisk moræne-landskab med hårnålesving og bakkedal, der leder tanken hen på Norge. Dråby består af to rækker ældre huse - mange med stråtag og bindingsværk - langs en smal og snoet vej og er noget præget af tiden, hvor hippierne fra Aarhus flyttede på landet, så der er en del gallerier og pottemagerværksteder i den lille by. Kirkegården ligger lidt uden for byen med en smuk, smuk udsigt over Dråby Sø.

Det blev en god morgen oven på en ellers noget hård dag...

Ingen kommentarer: