søndag den 26. marts 2017

Sort sol i Vildmosen

Øv, øv og atter øv

Vi havde for flere dage siden besluttet, at vi lørdag aften ville tage en tur til Lille Vildmose for at se sort sol. Netop i disse dage kulminerer forårsversionen af det store stæretræk nemlig - og det har ikke skortet på fantastiske billeder på Facebook.

Men det viste sig altså, at netop lørdag var en ualmindelig dårlig dag med det mest møgede lys, jeg længe har set. Det begyndte ellers meget godt med sol i haven og forårsstemning, men ved 15-tiden trak store, tunge, grå skyer ind over landet - og allerede inden solnedgang var det halvmørkt.

Så da stærene gik på vingerne ved 18.30 tiden var lyset måske nok til at se, hvad der foregik, men det var ikke ligefrem til et fotografisk skønmaleri og i det hele taget en skuffelse, så vi vendte næsen hjemover, allerede inden stærene var gået til ro.

Seneftermiddagens dystre halvmørke sammen med en noget kold vind gjorde i det hele taget den lange tur til Vildmosen til lidt af et tvivlsomt foretagende. Fugle var der praktisk taget intet af, men vi fik da et glimt af drukfældig elg og en flot rudel rådyr, inden lyset helt forsvandt.

Ingen kommentarer: