onsdag den 1. februar 2017

Et stik i hjertet

Farvel til Hilton

Hilton i Kastrup er bygget sammen med lufthavnen,
så man sparer en taxa til byen. Det retfærdiggør sammen
med en excellent service de ikke helt billige
værelser. Foto: Wikipedia
Egentlig kan jeg være ligeglad, men det gav alligevel et lille stik i hjertet, da jeg tirsdag erfarede, at Hilton-hotellet i Kastrup er overtaget af den norske hotelkonge Petter Stordalen og hans Clarion-kæde.

Jeg rejser ikke meget nutildags, men i flere år var Hilton i Kastrup mit andet hjem - og jeg fik afkræftet den gamle påstand om, at internationale hotelkæder er kedelige og konforme. Servicen var altid i top - personlig og venlig og med stor empati for den lidt rodløse rejsende, der kom og gik på alle tider af døgnet og selvfølgelig uden krav om, at værelset skulle forlades inden 12.

Den fine service skyldtes ikke mindst, at hotellet i modsætning til mange andre hoteller havde en meget lille personaleomsætning. Det var stort set kendte ansigter, der kom en i møde, når man tjekkede ind.

Det blev da også Hilton i lufthavnen, der i sin tid dannede rammen om vores hvedebrødsdage, hvor vi blev modtaget med boblevand, smil og klapsalver, selv om vi var landet med fem timers forsinkelse. Senere blev vi budt på østers i restauranten - på husets regning, selvfølgelig, for tjeneren mente, at den slags skaldyr sætter kulør på bryllupsnatten...

Fra mit seneste besøg på Hilton. Netop tjekket ind efter
en tur fra Kangerlussuaq i 2015. Værelserne er så store,
 at man kan tage bagagevognen fra lufthavnen med ind.
Så jeg har meget at takke Hilton og det fantastiske personale for.

Jeg rejser som sagt kun sporadisk nu, og det bliver næppe til mange overnatninger på hotellet fremover. Alligevel kan det da godt bekymre mig, at det er den noget excentriske Petter Stordalen, der nu overtager hotellet. For et par år siden vandt han herostratisk berømmelse, fordi han forsøgte at afskaffe de obligatoriske pølser og bacon til morgenmaden - angiveligt fordi han fandt det usundt.

Sludder og vrøvl. Bacon og pølser hører med til morgenmaden på et hotel, for mange gange kan det vare længe, inden især den flyrejsende igen får ordentlig fast føde - og der er altså aldrig nogen, der har taget skade af lidt bacon.

Efter en uge måtte norske Petter da også vende 180 grader og genindføre baconen efter massive kundeprotester. Men altså - bare det, at han fik tanken, vidner om et meget alternativt og kontrært sind...

Ingen kommentarer: