mandag den 16. januar 2017

Hækkeløb ved vintertide

Havearbejde i januar

Før...
Indrømmet - jeg nåede altså ikke at klippe bøgehækken i august, sådan som min far ellers har lært mig, at man skal.

Så nu - lang tid efter løvfald - stod den sådan lidt småpjusket og uensartet og vidnede om sjusk og slendrian. Men søndag var en herlig dag med dagsfrost og høj klar himmel med sol. Og da hækken vender mod syd, var en gang hækklipning egentlig en god og passende undskyldning for at få lidt sol i det blege fjæs.

Så jeg fandt ørnenæbbet frem og soignerede hækken ved håndkraft. For den skal holdes i ave, så den ikke bliver så høj og stjæler alt lyset om sommeren.

Det skete ret impulsivt - og jeg vidste egentlig slet ikke, om bøg kan tåle at blive beskåret ved vintertide. Men efter at have tjekket det på diverse havesider, ser det nu ud til ikke at være et problem.

Nu kan afklippet så få lov til at ligge på plænen til foråret - og beskytte mod snepest og andre vederstyggeligheder, hvis vi får store snemængder over en længerevarende periode inden da.

Og når bøgen så springer i den første uge af maj, kan jeg glæde mig over en nyklippet bøgehæk, samtidig med at jeg har fået solrøde kinder i januar. Det er da ren winwinvinter.
Efter...

Ingen kommentarer: