lørdag den 26. november 2016

Storspoven

Danmarks største vadefugl

Storspoven er nem at kende på det lange, nedadbøjede næb.
Storspove fra haven i Straumsbukta.
Når jeg går i haven, hører jeg ofte storspoverne nede fra marken. Storspoven synger året rundt og har en meget smuk og karakteristisk sang - specielt under flugten - og sangen gør mig altid glad og veltilpas.

Storspoven er Danmarks største vadefugl. Nem at kende på det lange, nedadbøjede næb. En gang var den helt udryddet, men genindvandrede i 30'erne - og nu er der cirka 500 ynglepar i landet. Hertil kommer et stort antal gæster om vinteren nordfra. Fredag blev der noteret 85 storspover ved Ulvedybet på DOF's observationsliste.

Desværre er storspoverne i området lidt sky og svære at komme ind på - i modsætning til dengang vi boede i Straumsbukta, hvor vi kunne være heldige at se dem i haven.

Forleden så jeg en hel flok storspover på marken, da jeg var på vej til Aalborg - og tænkte, at nu var chancen der. Men nej, desværre. Aldrig så snart som jeg havde stoppet bilen, gik de på vingerne og forsvandt ned mod bredningen.

Nu hedder det krig. Jeg har besluttet mig for, at jeg vil have nogle ordentlige billeder af storspoverne - og så må der arbejdes for sagen i løbet af vinteren. Fortsættelse følger...
Storspoverne er sky og svære at komme ind på.

Ingen kommentarer: