søndag den 13. november 2016

Havn i flammer

Søndag på havnen

Folk i Nørresundby har altid koketteret med, at det bedste ved Aalborg er udsigten - over havnen mod Nørresundby, forstås.

Og noget er der om snakken. For når den nedgående sol reflekteres i Nørresundbys nye glashuse og spejler sig i en blank Limfjord en november eftermiddag, er der i hvert fald smæk for skillingen - og man må tage sig i at sige iiih og næh, hvor er det smukt.

Det var lidt af et uheld, at jeg søndag eftermiddag kørte galt i Aalborgs mange ensrettede gader og endte på havnen med udsigt mod Nørresundby, men med et billede som dette i kameraet kan jeg nu godt leve med uheldet.

Da vi nu alligevel var kommet på afveje, bød min medfødte nysgerrighed mig at køre hen til den anden ende af havnen, hvor beredskabet siden lørdag morgen har kæmpet med en brand i et skrotlager. Tro mig, jeg har fotograferet mange ildebrande, men sjældent har jeg set så stort et brandsted. Skrotlageret er enormt, og ødelæggelsen total. 40 brandfolk var i sving på andet døgn - og 10 lastbiler kørte i pendulfart det brændte materiale til deponering. Et simpelthen imponerende opbud af mandskab for at forhindre en forureningskatastrofe, som måske kunne være undgået ved rettidig omhu hos ejeren og myndighederne. Det ryster mig i hvert fald at erfare, at der åbenbart har været flere brande på stedet, uden at nogen har reageret eller tænkt nærmere over problemet. Rystende.

Nordjyske oplyser søndag, at der i forbindelse med branden skal flyttes 150.000 kubikmeter skrot. Nu ved jeg ikke, hvem der er kilde til tallet, men der helt sikkert tale om en regnefejl. Jeg har opmålt bygningen på Google Maps - og får den til at være på cirka 2.000 kvadratmeter. Hvis den skulle indeholde 150.000 kubikmeter, vil det sige, at bygningen skal være mindst 75 meter høj. Det svarer til cirka 25 etager.

Ifølge TV2Nord lå skrottet i op til cirka 10 meters højde, så det nok mere sandsynligt, at der er tale om 15.000 kubikmeter...


Ingen kommentarer: