torsdag den 27. oktober 2016

Følgesvenden

Om solsorte og søhelte


Tirsdag eftermiddag var jeg i haven. Det var et dejligt efterårsvejr, og der er mange tinge ting, der skal klares inden vinteren.

Blandt andet var der en del træer og buske, der skulle beskæres, ligesom en masse vildt voksende efeu skulle aves. Overalt i haven blev jeg fulgt af denne solsort, der nok håbede på, at der måske dukkede en orm eller to op efter mandens hærgen. For det plejer der jo at gøre, når jeg er i jorden.

Solsorte lever et farligt liv. De er nærmest naive i deres tillid til andre levende væsener, og kattene og spurvehøgen tager deres part hvert år. Men med en bestand på flere millioner er der nok at tage af.

"Only number can annihilate", som Horatio Nelson er citeret for at sige forud for slaget ved Trafalgar. Det var i øvrigt ved samme lejlighed, at Nelson udtalte de berømte ord:"England expects that every man will do his duty", hvilket han så gjorde, for England vandt slaget, men Nelson døde. Han blev angiveligt konserveret i en tønde rom og bragt hjem til England til en fornem statsbegravelse i Sct. Pauls Cathedral. Set fra en dansk synsvinkel var det nok lige at gøre lidt for meget ud af denne militærstrateg, der opfandt terrorbombardementet, da han belejrede København et par år forinden.

Hvad jeg prøver på at sige: Der er så mange solsorter i Danmark, at det såmænd ikke gør den store forskel, at nogle af dem er både dumdristige og tillidsfulde. Det gør for resten også solsorterne nemme at fotografere - og det blev så til dette fine foto af min trofaste følgesvend denne tirsdag eftermiddag i haven.

Ingen kommentarer: