tirsdag den 18. oktober 2016

Dagens ord LXXIX

Sorte svin

Et sort svin. Foto: Wikipedia
Folkeviddet kender ingen grænser - og derfor vælger jeg i dag at skrive lidt om sorte svin under rubrikken "Dagens ord".

Det handler egentlig om fodbold, men det har jeg ikke forstand på. Heldigvis handler det også om spiritus, og der er jeg lidt bedre kørende...

Anledningen er, at jeg i avisen læser, at en vistnok berømt fodbolddommer fra Aalborg fylder 75 på lørdag. Dommeren hedder Ove Hust - og han opnåede i 80'erne herostratisk berømmelse, da han i en kamp - sådan som jeg har forstået det - var lidt for hurtig til at dømme en spiller ud. Det medførte, at publikum på Aalborg Stadion i en årrække derefter råbte Ove Hust, når de var utilfreds med dommeren.

Det var også dengang, at der var en eller anden, der fandt på at opløse lakridsbolsjer i vodka - og dette fluidum blev solgt på værtshuse som "sorte svin". Bare ikke på Klosterkroen i Aalborg, som jeg dengang frekventerede ofte og gerne. På Klosterkroen blev drikken nemlig kaldt for - netop - Ove Hust.

Ove Hust var jo fodbolddommer, og en fodbolddommer, der dømmer mod publikums vilje, er jo et sort svin, lød den dybt filosofiske argumentation fra bargæsterne, når de skulle forklare udenbys drukmåse om baggrunden for, hvorfor drikken med de opløste tyrkisk peber-bolsjer blev kaldt "Ove Hust".

Folkeviddet kender som sagt ingen grænser...

Ingen kommentarer: