søndag den 11. september 2016

Det nye jordbærbed

Klar til næste sommer

Søndag formiddag gik med at lave det nye jordbærbed - og havefolk vil nok sige, at det var i sidste øjeblik.

Normalt skal jordbærrene jo plantes seneste i august. Det ved jeg kun alt for godt, men det var altså først i dag, at tiden, energien og vejret passede sammen, og med udsigt til en god uges sensommersol går det nu nok også.

Som noget nyt har jeg sat jordbærplanterne i ukrudtsdug fra Fibertex. Angiveligt skulle det hjælpe med til at holde jordbærrene fri for ukrudt, holde på varmen og fugten - og endelig sikre pæne og rene jordbær i sæsonen, så det er nærmest et rent kinderæg.

Men anlægsarbejdet blev nu også lidt større og lidt mere besværligt, så jeg krydser virkelig fingre for, at det virker. Jeg har ovenikøbet forbundet jordbærbeddet med en slange til den store regnvandsbeholder, der rummer 1.000 liter, så vi kan vande i tørkeperioder uden at betale det blege for vandværksvand. Faldet fra beholderen er ganske svagt - kun 50 cm - så der er ikke meget tryk på, men det virker.

Nu er den del af forberedelserne til den kommende sommer i hvert fald klar - og jeg kan mandag morgen tage til Grønland i en uges tid med god samvittighed. Jeg går glip af den kommende uges lovede varmebølge, for i Nuuk er vinteren ganske tæt på med nattefrost og sne på toppen af fjeldene. Det er september efter bogen - og noget, jeg mindes. Så det bliver nok ikke så slemt - især ikke, hvis det bliver skyfrit om natten. For september plejer at være en god nordlysmåned på de kanter...

Ingen kommentarer: