søndag den 17. april 2016

Historiebryggeriet

På skovtur med fagforeningen

Skulle man blive låst inde på lageret,
er der masser af beskæftigelse.
Lørdag var jeg på skovtur - endda en af de mere festlige, for det var med fagforeningen, og mediefolk er jo festlige mennesker. Især når turen går til et bryggeri.

Turen foregik med bus, så ingen skulle tænke på kørekortet. Halvdelen af Dansk Journalistforbunds medlemmer på Øland - Lise og jeg - blev samlet op i Halvrimmen, og så gik turen ellers derudaf med morgenbrød, kaffe og på falderebet en enkelt dram fremstillet af blæretang. Så var bunden lagt.

Vi lagde ud med frokost og en enkelt økologisk Thy-pilsner på Thisted Dagblad. Herefter stod den på rundtur i J.P. Jacobsens Thisted. Guiden var formanden for J. P. Jacobsen-selskabet, Svend Sørensen, der kender sin by og forfatteren som sin egen lomme. På trods af silende regn var det en spændende tur i både litteraturhistorien og en typisk dansk købstad.

Så er der øl på bordet...
Midt på eftermiddagen ankom vi så til det forjættede bryghus. Mens vi nød de første smagsprøver berettede direktør Aage Svenningsen om et lille, lokalt bryggeri, der havde rejst sig gennem en bevidst strategisk satsning på produktudvikling og på øl med historier i. I dag er en øl jo ikke bare en øl, men et bryg i mange varianter og til mange anledninger. Anstrengelserne blev sidst år belønnet med Danske Ølentusiasters Ølpris.

Rundvisningen var også anledning til at repetere
historien om brygmesteren, der druknede i karret,
men som var oppe for at lade vandet tre gange,
 inden han blev dernede...
Det blev til en rundvisning, en gang smørrebrød og adskillige smagsprøver. Ikke alt var måske helt til min gane, men jeg faldt da blandt andet for Madagascar, der er brygget på bourbon vanille. Den vil efter min beskedne opfattelse gå godt i spænd med chokolade - på trods af at øl og chokolade er en temmelig umulig kombination.

I god stemning med en øl eller to i inderlommen gik skovtursbussen tilbage mod Aalborg med afsætning af undertegnede og Lise - begge i lettere løftet tilstand - i Halvrimmen. Lises mand og sildelaugets oldermand Birger hentede os og modtog en "Jack & Beer" som tak for indsatsen. Øl kan jo bruges til meget i vore dage...

Jeg beklager de uskarpe fotos. Det skyldes ikke beruselse, men mobiltelefonen - for jeg nænnede altså ikke at tage det dyre grej med på turen.

Ingen kommentarer: