tirsdag den 2. februar 2016

Langt højere bjerge...

På toppen af Øland

Så kommer man ikke meget højere på Øland.
Her i det Han Herredske er vi nok mest kendt for de flade, åbne landskaber, hvor man kan se milevidt. Bakker, endsige bjerge er der ikke meget af.

Og dog. Mellem Øland og Gjøl ligger Bjerget, der med sine imponerende 17 meters højde bliver omtalt i turistbrochurerne som et fantastisk udsigtspunkt. Naturligt nok - for i de blindes rige er den enøjede konge.

Men vi kan faktisk mere end de 17 meter. En god del af skoven - især mod vest - er temmelig kuperet terræn, der på mange måder er østjysk i sin magt og vælde. Her finder man også Ølands højeste punkt, der dog i lighed med øboerne ikke gør meget væsen af sig.

Højdepunktet ligger i kanten af Ølandskoven og er godt gemt af grantræer. Faktisk har højen slet ikke noget navn, men med sine 41 meter er det ubestridt Ølands højeste punkt.

Som sagt - det højeste punkt ligger inde mellem træerne og det giver ikke mening at besøge stedet. Men en af skovvejene går ganske tæt forbi - og her fornemmer man tydeligt at være i højderne. I hvert fald er der lige blevet hugget et brandbælte, som man kan kigge ned ad og få lidt fornemmelse af bjerg.

Men store sager er det ikke. Store sager er til gengæld en frisk gåtur i skoven - og selv om vinden kan være strid, mærker man ikke meget til den inde i skoven. Så det er et godt sted at gå tur i disse dage.

Og så er det spændende - lidt for spændende måske. For det er nu bekræftet, at der er set spor af ulv i skoven.
Dina næsten på toppen.

Ingen kommentarer: