lørdag den 27. februar 2016

Børge

Giftblanderen lægger op

Giftblanderen
Michael havde tilrettelagt aftenen og
 havde tid til en hyggesnak med Børge.
Fredagens sildelaugsmøde var ganske vemodigt. Efter 16 års medlemsskab har Børge besluttet at lægge op. Helbredet er ikke længere, hvad det har været, for nu at sige det lige ud.

Men det tjener til al ære, at Børge har holdt ved så længe - og det skortede ikke på pæne ord, da den flinke mand kittede ud. Børge har bestridt den ærefulde post som laugets giftblander - og har beriget mange aftener med smagsprøver på, hvad den lokale flora kan gøre i forbindelse med spiritus. Det har været en kilde til evig inspiration - ikke mindst når det har drejet sig om at vise, hvad lokale mandfolk kan gøre i forbindelse med spiritus.

Ceremonimesteren holdt en tale - og fik blandt alle Børges fortræffeligheder også nævnt, at han er en af de få, som kan smykke sig med titlen "Årets Sild". Denne hæderstitel hænger som bekendt ikke på træerne - akkurat som sild i øvrigt - og det alene gør Børge til en helt særlig hædersmand.

Børge takkede af med købesnaps. Norsk Linieakvavit helt præcist - og vi skålede aktivt og med betydelig indlevelse, uden at der dog blev brug for trillebøren til hjemtransport af faldne laugsbrødre. Men ceremonimesteren iførte sig ganske fornuftigt cykelhjelm, inden han trillede hjemefter.

Aftenens menu var tilrettelagt af Michael - og det var nærende sager med masser af fløde og rodfrugter i rigelige mængder. Forretten bestod af en glimrende flødeblendet jordskoksuppe. Hovedretten bestod af flødeforstærket sellerimos med tilhørende mørbradgryde - selvfølgelig stemt af med en forsvarlig sjat fløde.

På grund af påsken springer vi martsmødet over, men giver den til gengæld fuld gas i april, hvor der så bliver to møder. Det bliver et rigtigt spændende forår.

Børge kitter ud...
Jordskoksuppe med sprødstegt spegeskinke.
Hovedretten var mørbradgryde med sellerimos.

Ingen kommentarer: