torsdag den 21. januar 2016

Op på grisen igen...

APS igen...

Bloggens faste læsere vil vide, at jeg ikke har været hel heldig med mine hjemmelavede spegepølser.

Første gang gik det ellers så godt, men anden gang måtte jeg kassere det hele - og sidste års produktion var - omend spiselig - ikke noget at skrive hjem om.

Det store spørgsmål var, om jeg skulle give op og lade spegepølse være spegepølse. Men vejret har været godt til både røgning og spegepølse-produktion de seneste par uger, så det endte med, at jeg sagde "Op på grisen igen, Hansen".

Men belært af skade blev det til en begrænset produktion. Sølle to kilo, men så er skaden da til at overse, hvis det endnu en gang skal gå galt.

Jeg bevæbnede mig med pølsemagerens fejl-liste fra Morfars Røgeovn, som faktisk er en diger sag og fulgte rådene slavisk. Alt grejet blev sprittet af, salt blev vejet af på gram - og så gik jeg ellers i gang.

Halvanden kilo nakkekam og et halvt kilo spæk blev kørt gennem kødhakkeren på den grove klinge to gange. Herefter rørt med lidt grisefond, spegepølsekultur, hvidløgspulver, nitritsalt, peber og timian. Farsen smagte fantastisk, vil jeg bare lige sige - og det hele blev stoppet omhyggeligt i plasttarme, som var blødt ud forinden. Helt efter bogen...

Nu skal pølserne så modne og tørre på snoren i værkstedet - og om en uges tid skal de så i røgeovnen. Herefter yderligere tre ugers modning - og så kender jeg resultatet af dette års spegepølseproduktion.

Ingen kommentarer: