fredag den 25. december 2015

Undergrunds-rock

Kommunal godkendt rock...

Bunkeren havde plads til 34 telefonister, som skulle modtage
meldingerne om bombenedslag med mere i Aalborg kommune.
Kommunale beredskabsbøjler på rad og række...
Blandt vore politikere har der de seneste år bredt sig en tyrkertro på, at der aldrig mere bliver krig på dansk grund. Og man må sige, at politikerne gør deres til, at danske tropper fører krig på fremmed grund.

En af følgerne er, at alle de store koldkrigsanlæg under jorden bliver nedlagt - akkurat som isbryderne, grænsebevogtningen og andet arvesølv i det nationale beredskab.

Jeg har tidligere fortalt om regeringsbunkeren Regan Vest i Rold Skov, der nu skal omdannes til museum. For nylig kom så turen til den kommunale beredskabsbunker på Bejsebakken i Aalborg, som er blevet omdannet til øvelokaler for byens håbefulde rockbands.

Det frister jo til at tale om undergrunds-rock, for bunkeren ligger dybt inde i en kalkknude, som der er så mange af netop i Aalborg-området.

Men der bliver næppe produceret megen undergrundsmusik i kommunale lokaler. Det strider jo direkte med rockens basale væsen, at den skal være kommunalt godkendt. Rock skal larme og irritere - og det sker altså ikke, når den serveres 20 meter under jorden.

Inden kommandobunkeren blev bygget om, havde jeg lejlighed til at besøge den i foråret sammen med fotoholdet fra teknisk skole. Omgivelserne talte klart til dramatiske iscenesættelser. Imidlertid har den slags forloren dramatik ikke min helt store interesse, så mens de andre tumlede med lyssætninger og modeller, snusede jeg lidt rundt og prøvede at lave lidt snapshots i vanlig reportage-stil.

Da jeg forleden så, at øvelokalet nu var åbnet, fandt jeg billederne frem fra arkivet - og her er altså et kig ind i den kommandobunker, som nu er øvelokale.

Modellerne Gunner og Steen stiller gerne
 op bevæbnet til tænderne i partisandress.
Indgangen til bunkeren ligger godt skjult i et skovparti - og det
 ses tydeligt, at det nedsivende vand er fyldt med kalk
 fra den nordjyske undergrund.

Ingen kommentarer: