mandag den 21. december 2015

Jule-fugle

Tid til foto

Grønirisk.
Julefreden er så småt ved at sænke sig - og det gav mig i dag tid til at træne lidt fuglefoto.

Jeg har jo et fuglebræt på altanen, som jeg bruger til foto - men billederne lider naturligvis under, at man kan se, at de er taget på et fuglebræt. Det vil være sjovere, hvis der er lidt mere natur i det, så jeg startede dagen med nogle grene og en håndfuld elektriker-strips.

Grenene har jeg gjort fast til gelænderet på altanen. Ideen er, at fuglene altid nærmer sig foderbrættet forsigtigt - og så skulle de gerne sidde lidt på grenene, inden de går til fadet. Resultatet skulle så gerne blive billeder, der ser ud som om, at de er taget i Guds fri natur.

Operationen lykkedes - og på en time fik jeg en håndfuld gode fotos ud af det. Ikke store ornitologiske sensationer, stort set bare the usual suspects - mejser, spurve, finker, stillits, kernebider og grønirisk - men rigtig god håndværkstræning. Selv om lyset ikke er meget bevendt i disse dage, kunne stort set alle billederne mere eller mindre bruges efter en lettere behandling i Photoshop.

Lukketiden er 1/125, blænde 5,6, iso 400. Objektivet er et Sigma 70-300 f:4. Brændvidden var ikke på noget tidspunkt over 250. Billederne er ganske let beskåret af hensyn til kompositionen.
Kernebider.
Spætmejse.
Grønirisk

Ingen kommentarer: