fredag den 20. november 2015

Teaterfoto

Lidt foto-nørderier


Forleden var jeg inviteret til pressefotografering på forestillingen Kalaallit Aalborgmiittut på Aalborg Teater. Det var lidt af en udfordring - for den slags har jeg aldrig prøvet før.

Så det foregik lidt efter devisen: SE, LYT, LÆR. Så jeg indtog en lidt afventende position - og betragtede de professionelle pressefotografer.

Det var åbenbart ikke god tone at bruge kunstlys, så ISO'en blev sat på auto - og så kløede jeg ellers på og fik en stribe billeder af aktørerne midt på scenen. Jeg fik endda en sekvens spillet om, fordi jeg ikke var tilfreds, og der lød ingen knubbede ord i den anledning.

Men jeg vidste godt, at jeg var presset og på kanten af mine evner. For lyset var farvet og dunkelt og havde intet som helst med dagslys at gøre, så der ventede helt sikkert et solidt hjemmearbejde ved pc'en og Photoshoppen.

Da jeg kom hjem, lavede jeg en serie billeder - beskæring, justering af kontrast og så videre, men det var nu først, da jeg justerede på farvetemperaturen, at de kom til at se fornuftige ud.

I dag udkom Nordjyske Stiftstidende så med billeder fra forestillingen - og det var åbenbart for mig, at jeg havde justeret alt for lidt i farvetemperaturen. Så nu har lige lavet billederne en gang til - og her er resultatet så af mit livs første teaterfotografering.

Og hvad har jeg lært? En anden god gang vil jeg justere hvidbalancen til lyset på scenen - så vil der blive mindre efterarbejde. Og da teaterfolkene jo er meget samarbejdsvillige vil jeg være mindre ydmyg og træde lidt mere i karakter og bede om at få spillet en sekvens eller to, hvor jeg får sceneteknikeren til at skrue op for lyset.

Så det har da været lærerigt.

Forestillingen har i øvrigt premiere lørdag og spiller frem til 15. december.

Ingen kommentarer: