lørdag den 21. november 2015

Øland synger julen ind

Jul på Oxholm

Øboerne sang julen ind sammen med
Jens-Christian Wandt (th) og hans venner.
Oxholm Kirke var fyldt til sidste plads.
Det er efterhånden blevet en tradition, at operasangeren Jens-Christian Wandt gæster Oxholm kirke op til jul og synger julen ind sammen med øboerne og et lille ensemble af sangerens venner.

Den i alle henseender store sanger gæstede fredag Oxholm Kirke med fint sammensat program bestående af nogle af klassikerne fra julerepertoiret - og så en hilsen til Frankrig i disse forstyrrede tider.

Ditte Højgaard Andersen sang
 blandt andet Schuberts Ave Maria.
Tenoren Wandt og sopranen Ditte Højgaard Andersen demonstrerede, at den menneskelige stemme er et spændende og kraftfuldt instrument - og der var næppe et øje tørt i den afsluttende O Hellige Nat.

Koncerten bød også på en sjov orgelsolo af den belgisk-franske komponist Alphonse Hasselmans (i programmet stavet Hassalmann). Soloen var et harpestykke, som Wandts gode ven, Holmens organist Jacob Lorentzen havde transkriberet til orgel. Det var ret morsomt.

Aftenen sluttede med fællessang - den traditionelle Dejlig er Jorden - og således sat op til jul kunne øboerne vende hjem igen, mens termometret lige så stille faldt mod sæsonens msåke første nattefrost og skabte forhåbninger blandt barnlige sjæle om en mulig hvid jul.
Organisten Jakob Lorentzen høstede stort bifald for sin sjove orgelsolo.
Duet med Jens-Christian Wandt og Ditte Højgaard Andersen. 
Violinisten Andreas Bernitt akkompagnerede.

Ingen kommentarer: