onsdag den 25. november 2015

Øland Karlekammerkor

Lidt af en udfordring

Øland Karlekammerkor er navnet på det lokale mandskor.

Navnet emmer af øl og bægerklang - og kormedlemmerne er da heller ikke kostforagtere...

Men de er altså også seriøse og ambitiøse sangere, der har drevet det vidt, siden jeg mødte dem første gang for seks år siden.

Koret har 35 medlemmer og mødes en gang om ugen. Dirigenten er organisten fra den lokale kirke, Christian Vestergaard. De optræder ved forskellige lejligheder i omegnen og har endda medvirket i et TV-program fra DR.

For nylig indspillede koret en ny CD. Det foregik i Oxholm Kirke - og i den forbindelse havde de spurgt mig, om jeg ville lave et foto. Det sagde jeg naturligvis ja til - vel vidende at det ikke ville blive nemt. 35 mand i hvide skjorter i en kirke med højt til loftet og dæmpet belysning er et ganske udfordrende motiv.

Så inden optagelsen måtte jeg ud på lejemarkedet for at skaffe lys til billedet. Det blev til en 1100 watts Elinchrome-flash med en softboks på næsten tre kvadratmeter. Det svarer i effekt sådan cirka til 25 stykker af den største blitz, som jeg ejer. Som det ses på billedet, lykkedes det at få en fin, ensartet belysning af de 35 mand.

Det blev en spændende optagelse. Heldigvis opførte koret sig temmelig disciplineret, men alene opstillingen tog næsten en halv time.

Efterfølgende er billedet efterbehandlet i Photoshop, hvor jeg blandt andet har fjernet nogle forstyrrende detaljer fra kirkevæggen i baggrunden og rettet et enkelt par lukkede øjne.

Der er altid plads til forbedringer, men alt i alt er jeg godt tilfreds med resultatet - og jeg har da også kun hørt pæne ord for billedet, Jeg siger tak til koret for udfordringen - og nu glæder jeg mig til at høre CD'en, som gerne skal være færdig til jul.

Ingen kommentarer: