mandag den 5. oktober 2015

En skøn haveweekend

Sådan burde alle weekender være...

Jespers Orchard - med en venlig hilsen til Culpepers Orchard...
Det har været en herlig weekend i havens tegn. Der var en del ting, som jeg gerne ville have klaret inden vinteren - og som det har knebet lidt med på grund af den trælse sommer.

Det har pyntet slet ikke så lidt at få fjernet den
 grimme kompost-beholder ved siden af drivhuset.
Vi nåede stort set det hele, selv om der var forhindringer undervejs. Lørdag var der først pindsvinet, som krævede sit - og senere på eftermiddagen var jeg uheldig at få en gren i øjet.

Det har jeg sådan set fået så tit (og ind i mellem endog en kæp i øret), så det tog jeg mig ikke af i første omgang, men da jeg vågnede søndag morgen var der vistnok gået lidt betændelse i skidtet, så ved seks-tiden måtte jeg lige en tur forbi skadestuen i Aalborg for at få renset øjet og et godt råd om at tage den lidt med ro resten af dagen.

Kompost-kapaciteten er fordoblet - og henlagt
til en diskret placering ved huggepladsen.
Forrige weekend havde jeg på Ølands-messen købt en ekstra kompostbeholder for fire postkort.Det var en god grund til at flytte kompostbeholderen fra pladsen ved drivhuset og grill-hytten til en mere diskret placering ved huggepladsen sammen med den ny. Det pyntede ærlig talt gevaldigt, og jeg har nu sået græs på stedet og krydser fingre for, at det når at spire inden frosten.

Frugttræerne har fået bark omkring stammerne, så det bliver lidt nemmere at slå græsset i æblehaven, som jeg kalder Jespers Orchard med en venlig hilsen til blandt andreTom McEvans band i 70'erne - Culpepers Orchard....

Der er ikke længere den store risiko for kålorme, så rødkålen og rosenkålen er blevet befriet for net. Kålen fik også en skovlfuld fuldfed kompost, så den rigtig kan gro inden jul.
Så er der snart jule-rødkål - hvis ellers harerne kan holde sig fra haven...
Søndagen sluttede med en formidabel solnedgang...

Ingen kommentarer: