fredag den 18. september 2015

Skandinavisk præcision

Ups - kommer I allerede?


Under sidste uges studietur til Strasbourg skulle vi også besøge den europæiske menneskerettigheds-domstol for at høre lidt mere om arbejdet der.

Så onsdag formiddag kl. 10 præcis melder flokken af 35 jyske pressefolk sig i receptionen på Allée des Droits de l'Homme, 67000 Strasbourg - sådan som det på forhånd var aftalt.

Det var helt tydeligt, at det kom bag på presseafdelingen, at vi sådan kom til tiden. Materialet var ikke klar, pressemedarbejderen tyggede stadig på morgenmaden - og det hele virkede ærlig talt lidt ubelejligt.

Den kvindelige talsmand kom sig dog hurtigt og forsøgte at afvæbne situationen med en vits om, at hun havde glemt, at det var en skandinavisk delegation... For havde hun husket det, havde hun selvfølgelig været klar... For alle ved jo, at skandinaver kommer til tiden...

Det er lidt sjovt med præcision. For normalt er det jo noget, vi her i Danmark forbinder med Schweitz og Tyskland, men i Strasbourg kun et stenkast fra de to lande er det altså noget, man forbinder med Skandinavien.

Så hvad er vi kendt for i menneskerettighedsmiljøet? Præcision! Ærlig talt lidt af en øjenåbner, når vi i almindelig selvgodhed altid bryster os af vores respekt for menneskerettigheder og i alle skåltalerne betragter de skandinaviske samfund som verdens bedste og lykkeligste...

Ingen kommentarer: