onsdag den 5. august 2015

Vidvinkel

Kikset premiere

10 mm vidvinkel er bare ikke et objektivet
 til at fotografere ildebrand.
Jeg har netop anskaffet mig et ægte vidvinkel-objektiv, som jeg har store forventninger til, når turen om kort tid endnu en gang går til Grønland.

Med objektivet får jeg mulighed for at lave dramatiske og bjergtagende landskabsbilleder, der yder virkeligheden meget mere retfærdighed end et fladt normalt perspektiveret foto.

Så da jeg fik objektivet med posten tirsdag eftermiddag, skulle det naturligvis prøves. Jeg satte det på kameraet, som jeg tog med i bilen, da jeg alligevel skulle en tur i Brugsen.

Skæbnen ville, at der på det tidspunkt udbrød brand i hallen i Skovsgaard. Branden kunne ses milevidt på grund af røgudviklingen - og den slags kan jeg simpelthen ikke køre forbi uden at fotografere, da jeg har et dominerende 112-gen.

Men som billedet også viser, er en vidvinkel bare ikke objektivet til at fotografere ildebrand i regnvejr, hvor jeg kun nødigt forlader bilen. Den slags er telearbejde - og det er jo det lige stik modsatte af vidvinkel. Det svarer mere eller mindre til at studere fugle med en omvendt kikkert. Så det nye objektivs premiere blev faktisk temmelig kikset.

Det vil jeg så råde bod på i den kommende tid. Nedenfor er et par af de øvrige og mere vellykkede skud fra premieredagen.

Objektivet er et Canon EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM, der kom på markedet sidste år. Det er ikke ligefrem super lysstærkt, men med firetrins stabilisering er det til at leve med - ikke mindst fordi det er til at købe for en overkommelig pris.
Enorme kornmarker ved Kokkedal Enge.
Et kig fra terrassen.
Senere på aftenen vendte jeg tilbage til brandstedet med et
 normalt objektiv på kameraet. Branden var åbenbart svær at slukke, og
civilforsvaret fra Thisted er kommet til assistance med to store lifte.

2 kommentarer:

Lyngby sagde ...

Tillykke med vidvinklen. Det er lækkert og sjovt at arbejde med. Har selv haft en 10-20'er i 10 år - i sommerferien blev den brugt som standardobjektiv. Den skal du nok få glæde af - og den ser da ud til at tegne godt og skarpt.

Jesper Hansen sagde ...

Jeg var lidt skeptisk. 2.700 incl. filter og modlysblænde er billigt for et Canon-objektiv, og blændetallet er jo ikke imponerende, men jeg lod mig rive med at anmeldelserne på nettet. Og som du noterer, ser det ud til at fungere. Nu glæder jeg mig til at komme til Grønland og bruge det for alvor...