fredag den 3. juli 2015

Vejen til månen

Natfoto i sommernatten

De lyse nætter er en gave til os, der bor lidt for langt mod syd til at opleve midnatssolen. Og da jeg natten til torsdag alligevel ikke kunne sove på grund af larmen fra Nibe-festivalen på den anden side af fjorden, tog jeg en tur ud i sommernatten med kameraet.

Natfoto er lidt omstændigt i forhold til foto i dagslys. Stativ er et must, og så kan der være svære problemer med at stille fokus og frame billedet rigtigt. Men med digitalkameraer med indbygget skærm kan man da forsøge sig frem.

Jeg tog hjemmefra ved 1-tiden. Først var jeg en tur nede ved dæmningen, så blev det til en tur til Fosdalen og Slettestrand, og så sluttede jeg af lige uden for Brovst, hvor der ligger en vej, der hedder månevejen - og som naturligvis bør fotograferes ved fuldmåne, som det rent faktisk var.

Alle billederne er hjulpet godt på vej med Photoshop. Billederne er ikke reportage, men mere æstetik, hvor jeg er dybt fascineret af himmelens blå nattefarve. Det er simpelthed blues for øjet.2 kommentarer:

Lyngby sagde ...

Det var da godt, at larmen fik dig op. Flotte fotos.

Jesper Hansen sagde ...

Der er jo ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget. I går aftes sad jeg i haven med en flaske Chablis og hørte TV2 trykke den af ved midnatstide...