søndag den 5. juli 2015

På svale-bar

Udkigstårnet ved Ulvedybet down-under...


Nede ved Ulvedybet er der et fint udkigstårn finansieret af Onkel Aage - Aage V. Jensen Naturfond. Herfra er der som ofte et glimrende udkig til Ulvedybets rige fugleliv.

Lørdag kneb det dog noget. Fuglene gjorde som menneskene og holdt varmefri. Alligevel blev det til et fuglekig af de mere spændende.

For neden under fugletårnet, der står på pæle ud til sumpen, havde en svalefamilie opslået residensen i behagelig skygge. Og her sad tre små unger og ventede på mad. Svalereder sidder normalt højt, og det kan knibe med indkigget - men på grund af niveauforskellen i terrænet er der her en fin udsigt til den lille familie.

Det kræver lidt tålmodighed - for svalemor og -far fodrer ikke gerne med tilskuere på. Men pipperiet i reden bliver til sidst for meget. Naturen går over optugtelsen og forældrene flyver til med livgivende myg og fluer i hobetal til de ivrige unge munde.

Det er mit første ordentlige foto af svaleunger. Prøv at lægge mærke til deres mærkværdige hårvækst på hovederne - sådan lidt Trotskij/Lykketoft-agtigt. Det har jeg aldrig bemærket før.

Ingen kommentarer: