søndag den 26. juli 2015

Kølleformede følehorn

Rusten græsugle

Muligvis en rusten græsugle.
Jeg havde knap nok sat punktummet i den forrige blogartikel, hvor jeg undrede mig over forskellen på sommerfugle og natsværmere, da jeg fandt en død natsværmer på gulvet i spisestuen.

Natsværmeren lå bare på gulvet og var stendød.
Så jeg måtte til at læse videre på lektien. Nu er jeg i hvert fald kommet så langt, at sommerfugle og natsværmere tilhører samme orden - de skælvingede - lepidoptera. Forskellen på sommerfugle og natsværmere er følehornene, som er kølleformede hos sommerfuglene.

Så kom vi så langt, men spørgsmålet er så, hvad det er for en fætter, som jeg fandt på gulvet. Ved hjælp af Googles billedsøgningssystem, har jeg fundet frem til en skabning, som bærer navnet rusten græsugle - og det må så stå til troende, ind til jeg bliver belært om noget andet.

Forresten består lepidoptera af 165.000 arter inddelt i 127 familier, så der er noget at lære. Blandt familierne er der blandt andet ugler og bjørnespindere, hvilket får mig til at tænke på Bjørn Uglebjerg, der en gang var trommeslager i Gasolin - og så var det, at jeg tabte tråden...

Jeg har i øvrigt forgæves søgt efter oplysninger på nettet om den rustne græsugle - levesteder, spisevaner og så videre, men intet er dukket op.

Ingen kommentarer: