mandag den 27. juli 2015

Gamle fuglefotos

Fra det fotografiske overskudslager

Grønsisken på foderpladsen
En del af søndagen gik med at rydde op på harddisken.

Desværre har jeg en tilbøjelighed til at glemme at slette rystede, dårligt belyste og teknisk elendige billeder, når først de har været i computeren til gennemsyn. Så jeg har benyttet lidt af ferien til at rydde op og slette. Cirka 20 gb blev det til - og så var det endda kun fuglemappen fra 2011, som jeg soignerede.

Det er jo ikke som i gamle dage, hvor man tog et billede af et givent motiv. Dengang kostede billederne jo dyr film, men i vore digitale dage er det nærmest gratis at trykke på knappen. Ofte tager jeg en halv snes stykker - og udvælger så det bedste. Mit nuværende kamera - Canon 7D - kan tage otte 18mb billeder i sekundet. Det giver en masse overskudsbilleder, som ikke duer til andet end at fylde op på harddisken.

Men jeg fandt da også et par fotos, som jeg aldrig har brugt tidligere, selv om de faktisk er ret gode. Det er synd, så jeg tillader mig lige at bringe et par gamle fotos. De er i øvrigt taget med mit gamle kamera - et Canon 40D - som kun tog 6,5 10mb billeder i sekundet...
Hvid vipstjert med bytte i munden.
Toppet lappedykker har fået bid.
Musvågen spejder efter sit bytte.
Denne unge svartbag flyver bare rundt og er velbelyst.
Og så endnu en grønsisken, der nyder forårssolen.

Ingen kommentarer: