torsdag den 25. juni 2015

Semiprof fotograf

Tiden efter skolebænken


Semiprof1 på tur. Foto: Bjarne Hyldgaard
Så er det slut med forårets store kursusflip. Fredag satte jeg punktum for kursusrækken "Semiprof fotograf", der sammenlagt har givet mig fire uger på skolebænken, og allerede i slutningen af april blev jeg certificeret iværksætter i en kursusrække arrangeret af Dansk Journalistforbunds freelance-gruppe.

Så jeg er alt i alt blev rig på certificater og beviser, der nu kan se frem til en tilværelse i evigt mørke på bunden af en skrivebordsskuffe. Fotokurset var nemlig stykket sammen af en masse små AMU-kurser, som jeg har fået bevis for hver især sammen med det samlede kursusbevis. Hvad jeg skal bruge alle disse beviser til, aner jeg ikke.

Semiprof2 på beredskabsskolen med
modeller. Foto: Bjarne Hyldgaard
Men man tager jo ikke skade af at lære noget nyt. Skolebænken er et godt sted at være, hvis man har en daglig praksis at holde den op imod. Iværksætterkurset har fyldt mig med ideer til fremtidige aktiviteter, og jeg har nu en plan for de kommende par år. Og der er heller ingen tvivl om, at fotokurserne har gjort mig til en betydelig bedre håndværker, end jeg hidtil har været. Også det skulle gerne smitte af i årene fremover.

Teknisk Skole - det såkaldte Media Tech College - i Aalborg har i øvrigt annonceret, at man er i gang med at planlægge et nyt to ugers modul til opfølgning af semiprof-kurset. Jeg er i tvivl, om jeg fortsætter. Især på anden del fornemmede jeg, at holdet var noget uens sammensat. Nogle af deltagerne har store kunstneriske ambitioner. Nogle af deltagerne var meget svagt funderet i den fotografiske teori. Her kunne jeg godt tænke mig et mere ensartet niveau, der tager sigte mod først og fremmest at dække markedets behov for teknisk perfekte fotos, der ikke nødvendigvis altid er kunst, men først og fremmest er færdige til tiden.

Da vi startede på anden del af semiprof-kurset, blev det blandt andet annonceret, at vi skulle arbejde med magasin-forsider. Så langt kom vi aldrig - og det er efter min mening i høj grad kritisabelt. Derfor har jeg brugt et par aftener her i ugen på alligevel at lave en magasin-forside. Bare for at kunne sige, at jeg har prøvet det.

De fleste af kursusdeltagerne drømmer sikkert om at lave et flot pigefoto til Vogue eller lignende. Det er ikke min stil, så jeg valgte i stedet Time Magazine - og mit bud kan ses her ovenfor. Billederne nedenfor er de fotos, som jeg afleverede til den afsluttende efterkritik - og jeg bringer dem her, selv om nogle af dem tidligere har været vist i udkastform.
Dobro-blues.
Far og søn.
Ud i det blå.
Slangetæmmeren.

Ingen kommentarer: