søndag den 14. juni 2015

Nye kartofler

Egen avl smager bedst

Årets første kartofler.
Så har vi høstet årets første kartofler. De smager himmelsk, så vi går en skøn tid i møde.

Det er fantastisk, hvad der kan komme ud af en lille rodknold, noget mager sandjord og hestemøg i rigelige mængder.

Egentlig skulle kartoffelsæsonen begynde Grundlovsdag, men når man har med naturens gaver at gøre, går det sjældent som planlagt.

Et lille prøvegrav sidste weekend viste i hvert fald, at kartoflerne var af en sådan ringe størrelse, at det ikke gav mening at begynde at spise dem. Så de fik en uge mere i jorden, og i dag søndag løb premieren så af stabelen.

Kartoflerne er flotte, runde og fuldstændigt lydefri. De er endnu lidt små i det, men der er mange af dem, så alt tyder på en ganske flot kartoffelsæson. Sidste år var den jo sølle på grund af tørken, men det problem kan vi som bekendt ikke klage over i år.

Det smager bare himmelsk i al sin enkelthed.
De første kartofler er som altid af sorten Solist - og når vi så kommer en måneds tid længere frem tager Folva over. Det er en sort, vi har gode erfaringer med, og som også efter bøgerne skulle være ganske velegnet til den sandede Ølandsjord.

Jeg gider ikke skrive mere om smagen - blot nævne, at kartoffelindtaget i den lille husstand var cirka dobbelt så stort som normalt denne søndag aften, hvor kartoflerne i øvrigt blev ledsaget af en beskeden kalvekotelet.

Ingen kommentarer: