lørdag den 23. maj 2015

Tornirisk

Endnu en fugl i kassen

Tornirisk.
Tornirisk-hannen kendes på de røde farver.
Hunnen er mere afdæmpet at se til.
Det har været herligt havevejr i dag, så det var med tilfredshed, at jeg satte mig i gården med en fyraftens, inden det var gå-ind-tid.

Men det blev nu ikke til mange minutter i den bløde, før jeg måtte have fat i kameraet.

Oppe i toppen af lærken sad en tornirisk - og sådan en har jeg aldrig fotograferet før. Det er egentlig ikke, fordi den er sjælden, men den holder normalt til i det åbne land. Af og til har jeg da spottet den i haven, men det var altså først i dag, at fuglen satte sig så tilpas, at den var nem at fotografere.

Og nu kameraet var kommet frem, kunne jeg ikke dy mig for at tage et par billeder af en af stærefamilierne, der er tæt på at levere flyvefærdige stæreunger. De pipper voldsomt i stærekassen, og far og mor skræpper opildnende, hver gang de kommer med føde. Desværre var der et par grene i vejen, så billedet af den fodrende forælder er ikke helt perfekt, men vi ser den meget flotte bronzeskinnende stær-fjer-dragt - i al sin pragt.

Forresten noterede jeg en munk forleden. Den er også ganske almindelig, men det var altså første gang, jeg så den på parcellen.
Sunde og nærende insekter til voksende stæreunger.
Så er der serveret.

Ingen kommentarer: