lørdag den 2. maj 2015

Snespurve og ravne

Grønlandske fugle i forårshumør


Selv om termometret stadig er under frysepunktet, og selv om der er masser af sne, er foråret alligevel lige om hjørnet i Nuuk.

Snespurvene er kommet. Overalt høres der fuglesang. Om morgenen synger snespurvene med en stemmepragt og i et omfang, at man føler sig hensat til langt sydligere himmelstrøg.

Så er der også ravnene.Den store, sorte fugl omtales ofte som en karakterfugl i Nuuk-området. I øjeblikket ses de overalt. De kan også høres. Især deres karakteristiske klonk, når de kalder på hinanden fra hustagene.

De fleste af ravnene i Nuuk er strejfere og opportunister på jagt efter føde. I virkeligheden kommer de ude fra fjeldegnene, hvor de holder til om sommeren. Selve Nuuk by med forstæder rummer sandsynligvis ikke flere end fem til seks ynglepar i sæsonen.

Fredag aften fik jeg forresten også et glimt af et par pukkelhvaler ude i fjorden. De var så langt væk, at det kun var blåsten, man så. Men pukkelhvaler er altså også et sikkert forårstegn i Nuuk. Så våren kan umuligt være langt væk - den troløse...


Ingen kommentarer: