søndag den 31. maj 2015

Sildesommer

Sildelauget holder sommerferie

Friske, hvide asparges med rejer og sauce mousseline.
Der var godt nok ikke meget sommer over vejret fredag. Hidsige byger og stormstød trak over Ølandet med korte mellemrum.

Men det forhindrede nu ikke Sildelauget i at gå på sommerferie med maner. Oldermanden havde komponeret en treretters med herlig sommermad - let at lave, velsmagende og i det hele taget helt efter bogen og udelukkende med de fineste, friske og danske råvarer. Et veritabelt festmåltid som en hyldest til den danske sommer, skønt du så ofte har svigtet mig.

Så er der serveret.
Forretten stod på fine, hvide asparges med rejer og en sauce mousseline. Det er  en sommerklassiker, der næsten ikke kan gentages for tit - også selv om saucen er lidt af en kaloriebombe. Som bekendt er sauce mousseline jo en hollandaise speedet op med flødeskum.

Nye kartofler, bøffer og pandeafkog med fløde var næste ret. Garneret med salat med mormordressing - der var fløden igen! Salaten var i øvrigt sat op til sjov med en håndfuld rødbedespirer.

Desserten var naturligvis jordbær med fløde. Godt nok ikke bare fløde, men pisket op med lidt vanille. Fint skal det være.

Maden blev skyllet ned med ægte papvin.
Hele herligheden blev skyllet ned med papvin - det er jo sommer. Efter sådan et festmåltid kunne lauget så gå på sommerferie med en rigtig god smag i munden.

Forresten holdt smørrebrødsmøerne også sommerafslutning denne aften - oven i købet i det lille hus på Øland. Dina var vært og trakterede damerne med et stykke med røget hellefisk af husets egen avl - garneret til fest med æggemasse, tang, grønne asparges og ramsløgblomster også af egen avl.

Dina blev sekunderet af Grethe, der bød på et stykke med lammerullepølse - og så var der ellers rabarbertærte til dessert. Også rabarberne var selvfølgelig af husets egen avl. 
En flot salat i nationalfarverne med mormordressing og rødbedespirer.
Ingen dansk sommer uden jordbær.
Dina bød på mandens hjemmelavede, koldrøget hellefisk.
Grethe trakterede damerne med lammerullepølse.

Ingen kommentarer: