onsdag den 13. maj 2015

Høslet

Så er det sæson for at slå græs

Før...
Før...
Jeg har tidligere bekendtgjort, at min græsplæne først skal slåes til pinse. Men da jeg forleden kom hjem fra Grønland, kunne jeg godt se, at det vist var på tide at finde plæneklipperen frem.

Mens jeg var væk, havde rigelige regnmængder nemlig sat gang i det grønne - og sine steder var græsset allerede begyndt at sætte frø. Så mandag kørte jeg over det hele med med plæneklipperen - og selv om den er af biotypen, lykkedes det ikke helt at fordøje det altsammen. Derfor skal jeg over plænen igen her sidst på ugen.

Efter...
Herefter kommer al det hårde arbejde, som jeg har udskudt indtil videre. Der skal rettes kanter af, og da jeg plænen synker visse steder, skal der fyldes muld på og sås nyt græs. Men ved langsomt, sikkert og systematisk arbejde vil det sikkert også lykkes at have en nogenlunde anstændig græsplæne i løbet af den næste måneds tid.

Jeg har naboer, der allerede har slået græs både tre og fire gange. Det har jeg sparet - bare fordi jeg har været så fornuftig at plante en masse blomsterløg i græsplænen. De skal nå at blomstre af, inden det overhovedet kan komme på tale at klippe plænen.

Det er et godt fif - og det kan jeg kun anbefale...
Efter...

Ingen kommentarer: