mandag den 19. januar 2015

Jeg prøver igen

Ny omgang spegepølse

Maskineriet er kørt i stilling...
Sidste år gik spegepølsen i fisk - og jeg blev nødt til at kassere hele produktionen.

Årsagen var sandsynligvis for høj luftfugtighed under tørringen - pølsen smagte egentlig godt, men blev aldrig skærefast, da konsistensen var nærmest pulveragtig.

Men netop nu ser det ud til, at der er frost i vente - og dermed forhåbentlig også lav luftfugtighed. Så jeg prøver igen.

Krydderierne og kulturen er tilsat.
Søndag morgen hakkede jeg fem kilo nakkekam og lidt spæk til en grov fars, tilsatte spegepølsekultur, salt, nitrit, sukker, hvidløg, enebær samt peber og stoppede det i nogle pølseskind, jeg tilfældigvis havde liggende. Seks halvkilos og to etkilos, så det passede lige nøjagtig.

Og som altid var det hårdt arbejde. Spegepølsefars er meget tung i det - og selv om man har en maskine til hjælp, skal der bruges muller.

Men nu er pølserne færdige og hænger i brændeskuret. Her skal de modne en uges tid, inden de ryger i røgeovnen. Herefter venter endnu mindst tre ugers modning, så vi kommer jo nok hen i slutningen af februar, før jeg ved, om dette års spegepølseproduktion lykkes.
Og nu hænger pølserne til modning inden røgningen.

Ingen kommentarer: