søndag den 12. oktober 2014

Hr. Hansens syltede rødløg

Lidt køkkenskriverier

Per Gissels fint etikerede udgave af de syltede rødløg.
Foto: Per Gissel
En af denne blogs trofaste læsere, Per Gissel i Skalborg, lod sig inspirere, da jeg for nogen tid siden fortalte om de syltede rødløg, som jeg havde fået på en restaurant i Tromsø.

De smagte så godt, at jeg bad om opskriften, som jeg også bragte her på bloggen. I følge Per Gissel er opskriften ikke meget sværere end opskriften på blødkogte æg, og Gissel har nu været i gang med sylteriet.

Her i huset har vi sparet etiketten væk.
Det er rigtigt. Det er ikke så svært at lave syltede rødløg, og jeg har også været i gang. Men jeg har dog ikke forsynet mine rødløg med en flot etiket, der tillægger mig paterniteten til opskriften, sådan som Gissel gør.

Men jeg er da dybt beæret over, at der nu er en familie i Skalborg, der sætter Hr. Hansens syltede rødløg på bordet. Tak for det.

For en sikkerheds skyld gentager jeg lige opskriften:

200 gram sukker, 2 dl vand og 3 dl eddike koges og hældes over 8 udskårne rødløg - trækker i 24 timer og er så klar til servering.

Ingen kommentarer: