mandag den 13. januar 2014

Vild med dans

Mavedanserkursus

Lidt rural mavedanserelite i det tyrkiske. Foto: Tina Laursen. 
Dybest set er det vel ikke særlig interessant og kommer næppe den brede offentlighed ved, når danske turister blamerer sig under sydens sol.

Det er nærmest pinligt...

Alligevel vover jeg et øje, for det er trods alt ikke hver dag, man ser bloggeren på et dansegulv - og så har jeg lige fået billederne til historien her tilsendt fra Tina Laursen.

Det var ude på landet - i det sydlige Tyrkiet. Vi boede på Hotel Tripolis nær Pamukkale-kilderne - og det havde åbenbart inspireret driftige investorer til at bygge et såkaldt spa-hotel fjernt fra bymæssig bebyggelse og pulserende natteliv.

En, to, tre og rundt... Foto: Tina Laursen
Vi benyttede os af lejligheden til et rigtigt tyrkisk bad og blev skrubbet, skurret og masseret efter alle kunstens regler. Bagefter var der tid til en GT i baren inden sengetid.

Her dukkede den lokale mavedanser op. Efter en kort opvisning i den ædle kunst, begyndte hun at udpege mere eller mindre tilfældige bargæster, som så blev beordret til at danse med hende. Situationen kan vel bedst sammenlignes med den gamle børneleg, hvor man skal gøre som lederen...

Og hvad pokker... Ude på landet har vi jo ikke andet morskab, end den vi selv laver, så jeg gik med på spøgen. Og når det kommer til mavedans, mener jeg i al beskedenhed, at jeg har udstyret i orden. Derfor tøver jeg heller ikke med at dele billederne med bloggens læsere.

Dina slap heller ikke for en tur på gulvet - men hun 
havde jo også de elegante dansesko på. Foto: Tina Laursen
Nu er der jo intet i Tyrkiet, der er gratis - og det var helt sikkert, at mavedanserens show var tilrettelagt, så flest mulige af gæsterne fik en andel i det. For helt ærligt tror jeg, at drikkepengene var hendes eneste aflønning. Så er det jo med at få folk til at more sig. Men det skadede næppe heller forretningen, at drikkepengene alle blev behørigt anbragt i brystholderen.

Så var der jo også lidt til husarerne, hvor de mest puerile endda selv fik lov til at placere pengesedlen.

Ingen kommentarer: