lørdag den 4. januar 2014

Raketvidenskab

Merchandise

Så er der afgang til månen...
Det siges, at forskellen på drenge og mænd ligger i prisen på deres legetøj.

Noget er der nok om snakken, men jeg skal da også være den første til at indrømme, at prisen på Tintin-merchandise hidtil har afholdt mig fra den form for legetøj. Min søde kone synes, at jeg er lidt af fedterøv - og hun har derfor givet mig en model af raketten fra Tintin-historien Månen Tur-Retur.

Jeg er naturligvis glad for gaven, som jeg forresten selv var med til at købe. Og forhandleren - en lille butik i Aalborg, der er specialiseret i den slags ting - sang da også en voldsom sang fra varme lande for at retfærdiggøre prisen.

Raketten er kun lavet i et begrænset antal - selvfølgelig leveret i en eksklusiv emballage, der vil ikke blive lavet flere, der følger et ægthedsbevis med - og så videre og så videre.

Raketten får sin faste plads i herreværelset - og så må jeg
 nok hellere gemme emballagen. For i følge forhandleren
er den eksklusive emballage med til at retfærdiggøre prisen.
Så nu er jeg altså den lykkelige ejer af en knap 20 cm høj raketmodel, der er produceret som nummer 205 ud af en serie på 4.000. Den har kostet det samme som to flasker god rødvin sådan cirka - men hvor rødvinen allerhøjst smykker mit sind, kan raketten smykke mit kontor, hvor jeg i øvrigt har masser af merchandise fra flyselskaber og andre souvenirs fra den halve verden.

Månen Tur-Retur - som vi kender den.
Den medfølgende pamflet kan i øvrigt oplyse, at den lille raket er fremstillet af et materiale, der hedder resin. Jeg har aldrig hørt om det før, men en tur på Google afslører, at det er en to-komponent plastmasse med en overflade, der minder om glas - og som er velegnet til støbning.

Det viser sig, at det er til at købe i hobbyforretninger - og tilsyneladende ganske nemt at arbejde med. Det skriver jeg mig nu bag øret - for jeg kan da godt forestille mig en masse ting, det kan bruges til. Så måske var Dinas investering i en lille Tintin-raket slet ikke så tosset endda.

Ingen kommentarer: