tirsdag den 26. november 2013

Julen sunget ind

Oxholm kirke tyvstartede julen

Jens-Christian Wandt sang for - og introducerede...
Lørdag aften var der koncert i Oxholm Kirke. Det var operasangeren Jens-Christian Wandt, der sammen med Holmens Vokalkvartet sang julen ind, som det hed i overskriften.

Repertoiret bød på en lang række juleklassikere lige fra "Blomstre som en rosengård" til "White Christmas" - og Oxholm kirke tyvstartede dermed julen - selv om det først er første advent næste weekend.

Holmens Vokalkvartet backede op - og optrådte
også både sammen og hver for sig.
Men i øvrigt var der ikke noget, der tydede på, at denne tyvstart generede publikum. 180 gæster havde hver betalt 160 kroner for at overvære koncerten - og det er betydeligt flere mennesker, end kirken samler på en normal søndag.

Det fik kirkesangeren til at sukke: - Måske vi skulle overveje at tage entre om søndagen..?

Koncertpublikummet var i øvrigt ikke kun de lokale. Folk var kommet langvejs fra - og det vidner om stor interesse og vilje til at betale, når der er kunst ud over det almindelige på programmet.

Sangerne blev akkompagneret af lokale
Christian Vestergaard på orgel, Alexander McKenzie
på klaver og her Andreas Birk på violin.
For Wandt, vokalkvartetten og musikerne gjorde det flot og professionelt.

Personligt har jeg ikke en tone skabt i livet - men det bjergtager mig, når en operasanger trykker den af, sådan lidt folkeligt sagt. En trænet sanger som Wandt kan uden problemer fylde kirkerummet op med sin store stemme - og det kan altså godt få de små hår på armen til at røre på sig.

Jens-Christian Wandt huserer normalt i Skagen og nærmeste omegn, men under sine besøg i Nordjylland var han faldet for Oxholm kirke, fortalte han til lokalradioen.

Birgit - den lokale præst - var med på ideen. Efter koncerten udtrykte hun håbet om, at denne før-juls koncert kan blive en tradition. En god ide - efter det solide fremmøde at dømme.

Sammenlignet med operasangeren er bloggeren den bette...
Her i huset glæder vi os allerede til næste år. Og hvem ved? Måske også Øland Karlekammerkor kan bidrage med noget - selv om de jo er glade, meget glade amatører sammenlignet med Wandt og følge.

Koncerten var en fotografisk udfordring. Det er mig inderligt imod at bruge flash i en kirke, hvor stemningen i sagens natur er andagtsfuld. Så jeg måtte skrue helt op for iso'en og håbe det bedste. Med mit lysstærke 50 mm lykkedes det at få nogenlunde velbelyste billeder ud af det - men helt undgå korn kan man altså ikke under de omstændigheder. Så under den afsluttende fællessang dristede jeg mig alligevel til at bruge flashen...
Holmens Vokalkvartet og Jens-Christian Wandt i afslutningsnummeret.

Ingen kommentarer: