mandag den 18. november 2013

Flyv fugl, flyv...

Et udfordrende motiv

Fuglene var mere interesseret i fotografen end i at blive fotograferet, som
 det ses i dette dobbeltportræt - taget af manden selv.
Filminstruktøren Erik Balling hadede børn og dyr  - i hvert fald når han skulle instruere.

Problemet med børn og dyr er, at de er totalt uberegnelige - og ikke til at instruere. Det har jeg måttet sande, efter at jeg har sagt ja til at hjælpe Sanne og Jørn med at få deres flotte papegøjer og andet fjerkræ foreviget.

Araerne var ikke meget for at flyve i den hårde vind.
Søndag formiddag var en flot efterårsdag med masser af sol - og jeg gik i gang med, der i bedste fald kan betegnes som de indledende øvelser på den opgave.

For det var blæsevejr - og fuglene ville egentlig helst ikke flyve. Og når de så endelig gjorde det, var det så uberegneligt, at der ikke rigtigt kom nogle ordentlige billeder ud af det.

Efter en times tid ude par markerne fortrak vi derfor til hestefolden foran smedens hus - og her gik det lidt bedre. Men her var lysforholdene bare lidt mere kritiske - og forresten var baggrunden heller ikke så fotogen, så det gjorde noget.

Araens flugt over plankeværket...
Men det værste var nu nok, at fuglene fandt, at fotografen var det mest interessante sted at sidde denne formiddag - og så er man altså virkelig udfordret.

Under alle omstændigheder var dagen ikke spildt. Det var måske ikke lige mesterfotos, der kom ud af det - men jeg har lært fuglene lidt bedre at kende - så nu venter vi bare lige på en dag, hvor vi har tid - og det ikke blæser. Så skal vi nok få den fugl barberet - som man siger...
Her er noget af det rigtige - men baggrunden dur bare ikke.

Ingen kommentarer: