torsdag den 26. september 2013

Selvtilliden rystet

Store huller i paratvidenen

Aalborgs havnefront med Budolfis tårn til venstre.
Torsdag aften var jeg på byløb i Aalborg med de voksne spejdere. En rystende oplevelse, der afslørede dybe huller i min og kammeraternes paratviden - og efterlod os nærmest som pelsede får.

Overskriften var Aalborg på nethinden - og opgaverne var spørgsmål om byen og dens historie. Og selv om jeg har boet 14 år i den nordjyske hovedstad og endda har været medforfatter på byens 1300-års jubilæumsskrift i 1992, må jeg beskæmmet erkende, at jeg ikke sådan på stående fod og uden hjælp fra Google kunne huske, at Budolfis tårn er 63,5 meter højt, at Aalborg Slot er grundlagt af Margrethe I, at gennemsejlingen i den berygtede jernbanebro er 30 meter bred og megen anden trivia om byen.

Det var ikke tilladt at google, så det var en stor tabersag - ikke bare for undertegnede og min gruppe, men for alle. Simpelthen for ringe. Bedre gik det med at tegne blandt andet Budolfi, jernbanebroen og slottet efter hukommelsen. Dog gik det lidt galt med slottet, da jeg tegnede det med en række træer foran. Træerne stod der i 1993, da jeg flyttede fra Aalborg - men de findes altså ikke længere.

De bedste resultater fik vi i min gruppe i en opgave, hvor man skulle estimere afstanden mellem Aalborg-tårnet og en række centrale bygningsværker i Aalborgs centrum - men alligevel ikke et tilfredsstillende resultat.

Flovt, meget flovt...

Ingen kommentarer: