lørdag den 28. september 2013

Prikker og portrætter

Ny udstilling på Det Grønlandske Hus

Malene foran kulslæberne fra kolonihavnen.
Fredag var der fernisering på Malene Guldagers udstilling "Prikker og portrætter" i Det Grønlandske Hus i Aalborg.

Huset har en tradition med at give plads til skiftende kunstnere i huset aula, Pyramiden. Og nu er turen altså så kommet til Malene.

Jeg har arbejdet en del sammen med Malene i Nuuk, hvor hun arbejdede som grafiker og layouter. Siden er hun flyttet til Danmark, har studeret på Aarhus Kunstakademi og er nu kommet så langt med sin kunstneriske udvikling, at tilværelsen også byder på udstillinger.

Maskebillede fra udstillingen i Aalborg.
Malenes foretrukne motiver er grønlanske ikoner som kvindekniven, uloen, og østgrønlandske masker. For et års tid siden købte jeg et par af hendes maskebilleder, som jeg er ret pjattet med - farvestrålende og festlige som de er - og så alligevel med kant.

Udstillingen i Aalborg er ikke stor - en god håndfuld billeder, men til gengæld spændende og flot. Malene arbejder med prikker - nærmest pointillistisk omend med et lidt andet udgangspunkt end de franske impressionister.

Selv siger hun, at inspirationen kommer fra barndommen, hvor fjernsynsbilledet i Nuuk ikke altid var lige godt - ofte kun skygger og prikker på skærmen.

Det kommer stærkt til udtryk i blandt andet billedet med kulslæberne fra den gamle kolonihavn i Nuuk, som jeg vil bedømme som udstillingens bedste og mest stilrene billede.

Udstillingen i Det Grønlanske Hus er åben til den 20. november. Der er selvfølgelig gratis adgang.

Ingen kommentarer: