søndag den 8. september 2013

Ild i pejsen

Så er havepejsen indviet

"Pejsegården" er ikke stor - men til gengæld hyggelig 
og tæt på den varme pejs. Foto: Jesper Svendsen.
Lørdag aften holdt vi en lille, beskeden fest for at indvie havepejsen. Det var kulminationen på flere års arbejde -og en gammel drøm, der dermed gik i opfyldelse.

Desværre var vi ramt af lidt forfald på grund af sygdom, så det var et lille, udsøgt selskab, der gik til bords - efter at vi højtideligt havde tændt op, drukket et par glas champagne og diskuteret aftenens vejrudsigt. Det havde smådryppet i løbet af dagen - men vi vovede et øje og fik sandsynligvis sommerens sidste udeaften ud af det.

Egentlig var der planen, at vi skulle have åbnet middagen med en varmrøget ørred - men jeg havde altså ikke rigtig heldet med mig i den forløbne uges kamp med egnens put-and-take-søer, så vi måtte nøjes med en traditionel hjemmerøget laks fra fryseren. Laksen var garneret med en lækker wakame-tangsalat, hjemmerørt mayonnaise blendet med dijonsennep og esdragon fra urtehaven samt vagtel-spejlæg. En festlig og farvestrålende tallerken, som jeg desværre glemte at fotografere.

Herefter indviede vi den grill, som er indbygget i havepejsen, med nogle solide stykker kalvemørbrad. Hertil kartoffelsalat og en rigtig efterårssalat med snittet rødkål og æbler - selvfølgelig af egen avl - vendt i en kaneldressing.

Desserten var den efterhånden næsten obligatoriske rabarberkompot med ganache og karamelliseret hvid chokolade.

Til forretten fik vi en herlig pinot blanc fra Alsace. Aftenens rødvin var en mig ubekendt chianti fra Melini 2008. Det var en rødvin, som jeg en gang har fået foræret - og bestemt en stor oplevelse. Ikke så kraftig som Barolo og andre populære italienske rødvin - men heller ikke så sølle, som mange billige chianti-vine ellers kan være. Alt i alt det, som jeg forstår ved en god sommer-rødvin. Desserten blev skyllet ned med Den Kongelige Livgardes portvin fra Warre's - og det er efterhånden en fast gæst på bordet her i huset.

Da mørket faldt på, fortrak vi til baren. Hvad der her skete, lader vi forblive under privatlivets fred - men jeg kan da afsløre, at der blev konsumeret et forunderligt udvalg af kaffe, cerutter, cognac, GT, Baileys og Oscar Davidsens sødmefyldte kirsebærrom...

Ingen kommentarer: