lørdag den 10. august 2013

Pas på fotoet

Forbudt at grine

Manden griner over hele
femøren. Det er nu blevet forbudt.
Da jeg skrev den forrige blog-artikel, som egentlig er en klumme til Nordjyske Stiftstidende, tjekkede jeg lige reglerne for pasfoto.

Som alt andet i dette forvirrede og ustrukturerede samfund, hvor offentligt ansatte og politikere render rundt som som blinde høns, bliver der jo også lavet om på de regler med jævne mellemrum.

Sjovt nok viser det sig, at man blandt mange andre bestemmelser nu har besluttet, at man ikke må have åben mund på et pasfoto.

Det er unægteligt lidt af en udfordring, når man som undertegnede har et åbent ansigt, der gerne griner højt og larmende flere gange i minuttet.

Jeg fandt et gammelt pas i skrivebordsskuffen - og som det kan ses, har jeg altså virkelig svært ved at lade være med at smile højlydt, når jeg bliver fotograferet.

Selv i USA var det
tilladt at grine i gamle dage.
Men nu sidder jeg altså også i skrivende stund og smågriner. For mange af reglerne for pasfotos er jo amerikansk inspireret - og jeg skal da gerne medgive, at der ikke er meget at grine ad i USA. Men alligevel er det lykkedes mig i 2004 at få et journalistvisum til Guds eget land, hvor jeg griner over hele femøren.
Oven i købet var jeg til interview på den amerikanske ambassade i København i forbindelse med ansøgningen - og dengang havde man åbenbart ikke noget imod en storsmilende dansker.

Siden dengang er der jo løbet meget vand i åen - og snart bliver det vel helt forbudt at smile på åben gade. For der skal nok være en eller anden seksuel minoritets-gruppe eller nogle religiøse tosser, der tror, at man laver grin med dem. Og det er jo ikke politisk korrekt at lave grin med folk, så vi må hellere forbyde al form for grinen uden for hjemmets fire vægge.

Apropos politisk korrekthed. I artiklen om Jammerbugt kommunes pasautomat bruger jeg ordet dværg. Det tjener danske dværge til ære, at deres forening i 2007 skiftede navn fra "Foreningen af væksthæmmede" til "Dværgeforeningen". Man kan jo lige så godt kalde en spade for en spade...

Ingen kommentarer: