søndag den 7. juli 2013

Svinkløv Badehotel

Sommerudflugt i Han Herred

Det navnkundige Svinkløv Badehotel ligger
helt enestående i yderste klitrække.
Lørdag var det blevet tid til den sædvanlige grill-aften med familien - fætter, kusine, søster og tilbehør.

Det er sådan en årligt tilbagevende begivenhed bygget op over en fast skabelon, hvor vi lægger ud med en frokost på en af egnens mange restauranter, så besøger vi et par seværdigheder - og endelig slutter vi så af med grill her på Nørremarksvej.

Frokosten var i år henlagt til Svinkløv Badehotel. Stedet er berømt over det ganske land for sin gennemførte stil og kogekunst på et højt niveau. Sidste lørdag gaflede hotellet fem ud af seks mulige gafler hos Nordjyskes madanmelder, så forventningerne var høje.

Familien bænket om bordet i den flotte, lyse 
og luftige spisesal.
Den gamle træbygning er ganske imponerende - og stilen er gennemført. Det er næsten overvældende at træde ind i den lyse spisesal. Alt er pænt og nydeligt i lyse farver - også serveringspigerne, for hotellet har en tradition med at bruge yngre blonde piger i stedet for uddannede tjenere. Ikke et ondt ord om blondiner i den sammenhæng, for det er gennemført og egentlig lidt dristigt - for mangelen på rutine hos serveringspersonalet kan hurtigt ødelægge humøret hos en nidkær madanmelder.

Vi havde imidlertid intet at udsætte på serveringen. Den var venlig, høflig og effektiv - bortset fra at vi var nødt til at bede om mere smør til bordet. Det ville en rutineret tjener nok have opdaget af sig selv.

Duften af hav...
Jeg lagde ud med to perle blanche-østers med citron,vinaigrette og en millimetertynd skive ristetbrød. Svinkløv Badehotel ligger i den yderste klitrække med havet som nærmeste nabo - og med østers på tallerkenen kan duften af hav næsten ikke blive bedre. For sjovs skyld spiste jeg den ene østers med citron, den anden med vinaigretten - og løsning nummer to var klart den bedste, så det kan anbefales i en snæver vending.

Efter denne ouverture havde jeg valgt en ganske traditionel fiskefilet. Paneret i rugmel med salat og angiveligt hjemmerørt remoulade. Det er næsten overflødigt at nævne rugmelet - for god fisk kan umuligt paneres i andet. Men fisken var alligevel en skuffelse - og det var ikke paneringens skyld.

Fiskefiletten var lidt tvivlsom.
Svinløvs gode rygte taget i betragtning havde jeg nok forventet rødspætte eller til nød skrubbe. Men den her fisk var ingen af delene. Vandig, struktur- og smagløs. Jeg gætter på ising. Nu var jeg ikke lige i brokkehumør, så jeg holdt skuffelsen for mig selv - men næste gang tror jeg nok, at jeg vil spørge til fiskearten, inden jeg bestiller fiskefilet på Svinkløv Badehotel.

Den hjemmerørte remoulade var der heller ikke meget sjov ved. Der var ikke brugt mayonnaise af betydning, så det var stort set ikke andet end pickles - vel at mærke af den mest smagløse slags.

Helt i tidsånden var der rigeligt med salat med mormordressing og dejligt hjemmebagt rugbrød til. Begge dele var helt OK.

 Nu kan man selvfølgelig ikke forvente en Mercedes til en folkevogns pris - men til 94 kroner kan de fleste smørrebrødsforretninger nu klare den opgave både billigere og bedre.

Nu var jeg kørende, så måltidet blev skyllet ned med æblemost fra Gårdmosteriet til 30 kroner glasset. Den most er næsten et must og var alle pengene værd.

Efter denne gang halløj på badehotellet fortsatte vi til Slettestrand Havbådecenter - og på vejen til Øland holdt vi ølpause ved Hvisselhøj, Danmarks eneste trerums jættestue.

Ingen kommentarer: