torsdag den 4. juli 2013

Jordbærhøsten

Røde fristelser

Dagens høst.
Så er der endelig kommet gang i jordbærrene. Dagens resultat er faktisk bedre end de foregående 14 dages høst tilsammen.

Vi mangler stadig sol, men dagens varme har sat gang i modningen - og bærrene er flotte og røde. Men rent smagsmæssigt synes jeg nu, at de mangler lidt sødme - og det er der ingen tvivl om, at solen kan råde bod på. Så vi krydser fingre for de kommende dage.

De første par dage med jordbær var konkurrencen fra sneglene i øvrigt hård. Men dels har jeg kørt en hård linie over for kratsneglene, efter at jeg opdagede, at det var dem, som spiste Dinas tagetes - og de få dræbersnegle er også gået til de himmelske agre. Måske er det grunden til, at vi ikke har mærket så meget til sneglene de seneste dage - eller også er det simpelthen fordi, de har ædt sig til en forstoppelse i de allerførste, eftertragtede jordbær.

Men livet er en kamp. For hvis ikke det er snegle, så er det solsorter. De har endnu ikke vist den store interesse for jordbærrene, men har til gengæld kig på morellerne. Fair nok - så tag da morellerne. Der er alligevel ikke så mange i år. Bare jeg får mine jordbær i fred!

Ingen kommentarer: