fredag den 5. juli 2013

Grillpølser

Lidt spæk- og mundhuggeri

Testpølsen på grillen...
Sommeren er grill-tid, så torsdagens store projekt var hjemmelavede grillpølser.

For nogen tid siden slog jeg mig på pølsemageriets spændende verden. Blandt andet lykkedes det mig at fremstille en simpelthen genial spegepølse.

Også grillpølser blev det til - så nu, hvor det er sommer, ville jeg prøve det en gang til. Desværre kunne jeg ikke få fat i lammetarme, men måtte nøjes med svinetarme, der er lidt større. Derfor lå det i luften, at jeg skulle eksperimentere med en ny opskrift.

Efter lidt googlen endte jeg med en modificeret Price - taget fra Politiken. Modificeret, fordi opskriften var uden spæk. Sikkert passende til Politikens læsere - men en pølse er altså ikke en pølse, hvis ikke der er fedt i - og det undrer mig egentlig, at en "rigeligt med smør-Price" ikke deler min opfattelse.

Jeg hakkede to et halvt kilo nakkekam og et halvt kilo spæk, tilsatte et halvt pund mel, to øl, lidt suppe, salt, peber og et ordentligt skud hvidløg og fik en lind fars, som var nem at arbejde med - og blev til cirka fire meter pølse i alt. Det delte jeg op i små tykke pølser på knap ti centimeter, som blev pocheret og derefter røg i røgeovnen en times tid.

Efter et kvarters tid på grillen ved svag varme, havde
 pølsen en flot kulør - lige til at sætte tænderne i...
En af pølserne var lidt misformet - så den blev udvalgt som testpølse og røg på grillen i solnedgangens skær.

Det var naturligvis ikke uden spænding, at jeg satte tænderne i pølsen - og jo, der den smagte da udmærket.

Men det kan alligevel irritere mig, at jeg lod mig forføre af den kendte TV-kok - og ikke bare fulgte mine instinkter. For nok havde jeg tilføjet opskriften et halvt kilo spæk - men den kunne sagtens have båret et halvt kilo mere...

Alligevel var resultatet absolut spiseligt og ganske rustikt - og så kan jeg bryste mig af at have lavet en slankepølse til de kommende sommeraftener...

Ingen kommentarer: