lørdag den 6. juli 2013

En underlig snegl

Snegle er godt stof - hvis De vil vide mere...

JP bringer en rettelse - takket være Dovregubben.
Dræbersnegle er et sikkert hit, hvis man vil score høje læsertal på internettet. For er der noget, der optager haveejere, så er det disse brune, slimede kryb, der har givet danskerne en pædagogisk indføring i problemerne med invasive dyrearter.

Kigger man for eksempel på nærværende blog, kan man nederst på siden se, at den mest læste historie nogen sinde er et indlæg om forskellen på dræbersnegle og leopardsnegle, som jeg skrev i 2011. Udover høje læsertal har indlægget også resulteret i par interviews og talrige henvendelser både telefonisk og pr. mail om, hvordan man ser forskel på en dræbersnegl og en leopardsnegl. Der var sågar en norsk kvinde, der sidste sommer ringede til mig for at høre, om jeg eventuelt havde et par leopardsnegle, som jeg ville sælge.

Dræbersnegle er altså et sikkert hit. De ved de selvfølgelig på Jyllands-Posten, så også dette fremragende medium har selvfølgelig lavet sin egen historie med fire sikre tips til at bekæmpe de brune slimklumper - oven i købet, som det hedder, "en gang for alle".

Lad gå med, at historien ikke bringer noget nyt, men vi kan i hvert fald definitivt fastslå, at på jydepotten læser de ikke Dovregubben. Så selvfølgelig blev historien, der var ledsaget af et pædagogisk TV-indslag, noget rod. For sandelig om ikke det var en leopardsnegl, der blev vist på dækbillederne i stedet for en dræbersnegl. Den slags sjusk er der meget af blandt TV-folk - dækbilledsjusk kalder jeg det - og det er sådan noget, der virkelig kan bringe mine indre væsker i kog.

En mail gik afsted - og har medført, at Jyllandsposter nu har en rettelse på hjemmesiden. Men fejlen kunne være undgået - hvis man ellers havde læst Dovregubben. Så jeg kan kun gøre JP's slogan til mit: Dovregubben - hvis De vil vide mere...

Ingen kommentarer: