lørdag den 22. juni 2013

Regn med nationaldagen

Grønland fejret i lummervarme

Den grønlandske nationaldag blev fejret i ly af paraplyerne.
 Er der en ting, man kan regne med her på bloggen, så er det den årligt tilbagevendende omtale af Grønlands nationaldag.

Den blev traditionen tro fejret i Det Grønlandske Hus i Aalborg - og vejret var bestemt også til at regne med. Sommerregnen faldt stille, mens flagene gik til tops på Umanakvej - hvis man ellers kunne få øje på flagene for bare paraplyer.

Formanden for de grønlandske studerende i Danmark,
Hans Peter Kirkegaard, glædede sig over, at flere og flere
 grønlændere har mod på en længerevarende uddannelse.
Men nu er vi jo alle grønlændere for Vorherre - og der skal meget mere end en smule regn til at stoppe en nationaldag. Forresten var det snevejr i Nuuk torsdag aften, så der var såmænd også andre, der havde det værre end os i det sommerlune Aalborg SØ.

Uden hellefisk og rejer duer dagen ikke
 - og så med dressing fra K-Salat.
Lederen af Det Grønlandske Hus, Jan Thrysøe, bød velkommen til den 29. nationaldag. Han havde i øvrigt været i de gamle bøger og fundet ud af, at det grønlandske Landsråd første gang diskuterede muligheden for en nationaldag allerede i halvtredserne. Dengang talte man om den 3. juli som nationaldag. Hvorfor vides ikke - men Trysøe mente bestemt ikke, at det havde noget med hans fødselsdag at gøre.

Sidenhen endte det med, at Grønland valgte sommersolhverv som nationaldag - et godt valg i et land, hvor det er mere eller mindre mørkt i vinterhalvåret. Nationaldagen blev fejret første gang i 1984.

Mai-Britt fik øje på det grønlandske flag i
 tagvinduet - og det ville hun gerne have et billede af.
Ellers forløb nationaldagen i Aalborg helt efter bogen. Ikinngutigiit-koret sang, der blev spist grønlandske specialiteter, der blev snakket og hygget, drukket kaffe i spandevis - og så var der dans bagefter.

Nu danser jeg jo ikke - så det lod jeg grønlænderne og deres venner om. Til gengæld tog jeg så en tørn i haven fredag eftermiddag....

Ingen kommentarer: