fredag den 28. juni 2013

Lyksalighedens pris

Ornitologi på sengekanten

Duemor med fjerdragten i uorden efter akten.
Der var larm, ovre på pladsen mellem naboens stald og maskinhus. Masser af larm.

Jeg kiggede op - og så et par skovduer i færd med den indledende del af mangfoldiggørelsens lange proces - det første spadestik så at sige.

Det foregik under megen larm og klasken med vingerne - og var i øvrigt så vidt jeg lige kunne se lidt af balanceakt. Akt var det i hvert fald - og som en ægte ornitologi-paparazzi strøg jeg af sted efter kameraet, der lå på havebordet i gården.

Ganske få meter - men nok til at det hele var forbi, da jeg stillede skarpt. Duemor og duefar - eller rettere den vordende duemor og duefar - gik rundt og piggede i jorden, som om intet var hændt.

Men alting - også lyksaligheden - har sin pris. For at holde sig fast under akten, havde duefar nemlig boret kløerne godt ind rygstykkerne på duemor - og det ses tydeligt, at fjerdragten nok lige skal have et par dage til at hele...

Der var åbenbart masser af fugleguf på jorden. For da først freden faldt over arenaen, dukkede både gul- og gråspurve op. Forresten er det noget af det tætteste, gulspurve kommer haven. Fuglen er i den grad det åbne lands fugl - og vi ser den kun i haven og på foderbrættet i de allerkoldeste vinterperioder.
Der er fugls føde på naboens gårdsplads.

Ingen kommentarer: