onsdag den 12. juni 2013

Fyraftensøl

Udepejsen et skridt videre

Fyraftenshygge i den nye hyggekrog.
Der blev drukket fyraftensøl på parcellen tirsdag eftermiddag.

I weekenden og så tirsdag eftermiddag tog jeg et ordentligt hug i arbejdet med at skabe en hyggekrog med udepejs ovre bag drivhuset. Tirsdag eftermiddag var jeg så færdig med jordarbejdet og fliserne - og kunne byde Dina på en snigpremiere på en sommeraften ved pejsen.

Selve pejsen mangler stadig en del finish.
Selve pejsen, der også fungerer som røggiver til mit røgeri er lige knap færdig. Der mangler stadig toppen af skorstenen, en køkkenplade og grillen skal gøres færdig, der skal pudses og vandskures og så skal der lægges pigsten ved siderne.

Selve hyggekrogen består af en terrasse, som er forsænket i terrænet og omgivet af træer og buske, så der læ i de mest gængse vindretninger. Det giver en huleagtig stemning, som helt sikker bliver en stor succes hen på sensommeren, når det igen begynder at blive tidligt mørkt.

Kantstenene har nogle år på bagen.
Arbejdet har bestået i at fjerne adskillige kubikmeter jord. Volden over mod naboen er blevet armeret med kantsten, som jeg fjernede i Farsø sidste år, da vi skulle rydde op efter mine forældre. Kantstenene har i øvrigt været i familiens eje siden 1967. I sin tid blev de nemlig indkøbt til at kante rosenbeddet, da mine forældre byggede hus på Postbakken i Farsø i de glade tressere.

Ellers har jeg brugt marksten til armeringen - og som sagt skal der lægges pigsten på siderne af selve pejsen.

Selve terrassen er lavet med såkaldte herregårdssten. De er lagt efter alle kunstens regler på et underlag af stabilt grus og et tyndt lag afrettergrus. 

Tirsdag aften var bestemt ikke sommerens varmeste aften. Men varmen fra pejsen var tydelig - og der gik faktisk et par timer, inden vi gik ind. Forresten til en rigtig godbid. Mens jeg lagde fliserne, havde jeg gang i røgeovnen og røgede et par store, fuldfede ål. Det er heller ikke så ringe...

Ingen kommentarer: